Sesungguhnya bagi hamba-hamba Allah yang bertakwa kepada-Nya…

Sesungguhnya bagi hamba-hamba Allah yang bertakwa kepada-Nya maka amalan-amalannya akan sentiasa perbaiki oleh Allah. Maksud amalan diperbaiki iaitu amalan sentiasa diperkemaskan oleh Allah daripada semasa ke semasa. Ini jelas melalui firman Allah yang mengingatkan kepada kita
.
“Wahai orang-orang yang beriman hendaklah kamu takut kepada Allah dan katakanlah perkataan yang benar, nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu……” (al-Ahzab:70-71)
.
Yang mana Ibadat orang bertakwa sentiasa diperbaiki seperti sembahyang sentiasa diperbaiki oleh Allah. Begitu juga puasanya, Bacaan Qurannya, Zikirnya dan Perjuangannya sentiasa diperkemaskan agar sentiasa indah di sisi Allah. InShaAllah.
.
Apa sahaja bentuk kebaikan yang dikerjakan oleh orang bertakwa maka amalan mereka sentiasa dibaiki oleh Allah dari semasa ke semasa dan itulah janji dan jaminan Allah di dalam al-Quran..

==========================
Baiki Bacaan Quran Cara Mudah
==========================

Khas buat warga Ipoh yang mencari kelas mengaji AlQuran dewasa.
🎯 Mudah
🎯 Santai
🎯Berkesan
.
Kami bawakan kaedah unik yang membantu belajar dari zero (tak kenal huruf Quran) sampai boleh baca Quran secara bertajwid.
.
Yang menariknya, sepantas 10 minggu saja untuk habiskan modul ini untuk jadi CELIK QURAN.
:
Maklumat lanjut, rujuk link bawah ni,
Layari👇🏼👇🏼

www.ustazfirdaus.com
www.ustazfirdaus.com
www.ustazfirdaus.com (at Perak)

Kongsikan:

Related Post